MenuSluiten

Blogs

Bij Zorgcentra De Betuwe werken we anders dan bij de meeste ouderenzorgorganisaties. We merken dat zelf vaak aan ons denken. En daarom schrijven we blogs. Omdat we ons verwonderen. Ons afvragen waarom dingen geregeld zijn, zoals ze geregeld zijn. En omdat we dromen van een nóg mooiere ouderenzorg.
25 januari 2024

Vrijwilligersmagazine TROTS - “Een nieuw ritme in mijn leven dankzij vrijwilligerswerk”

Na zijn pensioen in 2020 zoekt Walter Meulenbeek (70) structuur in de vorm van vrijwilligerswerk. “Ik heb in de psychiatrie gewerkt. Toen mijn werk wegviel, leek het me goed om wat te blijven doen. Ik zocht een nieuw ritme in mijn leven en mede dankzij vrijwilligerswerk bij locatie Oranjehof heb ik dat gevonden.”
25 januari 2024

Vrijwilligersmagazine TROTS - “Ik begon met vrijwilligerswerk om contacten op te doen”

Via een zoon van een van onze wijkverpleegkundigen komt Peter Becker (43) in 2022 in contact met Zorgcentra De Betuwe. “Ik verhuisde in de coronaperiode in mijn eentje van  Maurik naar Culemborg. Om contacten op te doen, begon ik met vrijwilligerswerk bij Zorgcentra De Betuwe. Ik ontdekte al snel dat ik het erg leuk vind om te doen.”
13 april 2023

De kracht van beleven: 'Tijdens een handmassage komt er soms een heel verhaal uit rollen'

Een-op-een aandacht voor een cliënt. Het is een van de belangrijkste dingen in ons werk binnen de ouderenzorg. Mensen zien, naar hen luisteren en zorgen vanuit ons hart. Ondanks de soms drukke werkdagen is dat wat onze zorgmedewerkers elke dag weer willen bieden aan bewoners.
8 februari 2023

De nood is hoog

Ik stap de lift uit en val met mijn neus in de boter. Daar staan ze, aan het eind van de verpleeghuisgang onder het bordje ‘nooduitgang’. Je hoeft geen psycholoog te zijn om te zien dat de nood hoog is.
19 december 2019

Praktijkervaring opdoen: een must voor toezichthouders

2019 heeft me geleerd wat onontbeerlijk is voor je rol als toezichthouder. Namelijk: ervaringen opdoen in de dagelijkse praktijk van ouderenzorg. Thema’s als werkdruk, personeelstekort, inzet van kwaliteitsmiddelen – ze zijn abstract. Tot je aan den lijve ervaart wat ze betekenen. En hoe daarop in de praktijk wordt ingespeeld. Als je er voor open staat, liggen de mogelijkheden voor het oprapen. Ik wens collega toezichthouders in 2020 toe dat ze deze mogelijkheden niet onbenut laten.
22 augustus 2019

'Knikkers'

Elke dinsdagmiddag schildert een vast groepje bewoners/bezoekers van zorgcentrum Oranjehof. Een groep mensen met beginnende dementie. Op een dag wilde ik eens wat anders met hen proberen: kijken of zij boetseren leuk zouden vinden… Er ontstonden bollen of zo je wilt grote ‘knikkers’. Het zijn heel persoonlijke bollen geworden. Hompen grove klei die met veel aandacht, gevoel, verbinding en lichaamswarmte zijn samen gekneed en gestreken tot gladde, glanzende en ronde bollen. En geloof mij, dat is moeilijker dan je denkt...
1 april 2019

Zelfsturing: we stoppen ermee!

Wij - van WC-eend - adviseren WC-eend. Wij dachten even terug aan de commercial in de jaren ‘80 toen we lazen hoe Japke-d. Bouma op NRC.nl stelt dat zelfsturing niet werkt. Nu kunnen wij – van zelfsturing - hard roepen dat WC-eend wél werkt. Maar inderdaad. We zijn het helemaal met Japke-d., en vele anderen met haar, eens: we moeten echt stópppen met zelfsturing.
23 oktober 2018

Blindelings op de tast vertrouwen

Mag ik je wat vragen? Als je in contact komt met mensen met dementie wil je dan alsjeblieft zorgen voor fijne aanrakingen? Daar hebben we allemaal behoefte aan. Vooral als de wereld om je heen steeds minder herkenbaar wordt en je zicht, gehoor en reuk achteruit gaat.

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@zorgcentradebetuwe.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!